ІСТОРІЯ КАВОВИХ КАПСУЛ

Історія капсул не така вже й довга, налічуючи всього кілька десятиліть. Технологію приготування гарячих напоїв у таких формах винайшов Ерік Фавр. У 1975 році він почав працювати в Nestle у відділі упаковки в Італії, щоб отримати досвід. Разом зі своєю дружиною в Римі Ерік Фавр відвідав багато барів у пошуках кращої кави. В одному із класичних італійських кафе він побачив, що бариста варить еспресо незвичайним способом. Бариста опускав поршень еспресо машини в кілька етапів, а не за один раз, і в результаті кава вийшла більш ароматною і насиченою, ніж при класичному приготуванні.

Ерік Фавр зрозумів, що це пов'язано з активним насиченням напою киснем, що допомагає отримати з кави більше смаку та аромату. Повернувшись до Швейцарії, Ерік Фавр виготовляє прототип кавової машини і надає його на розгляд керівництва Nestle. Надалі була створена компанія Nestlé Nespresso SA, головним напрямком якої стала капсульна кава та сумісні кавомашини.

Так, з 1986 року Nespresso почала робити перші кроки у завоюванні світу новим продуктом, спочатку у Японії, потім у Швейцарії, Франції та Італії. Спочатку капсули з кавою рекламувалися як продукт розкоші, але як такі вони не були прийняті ринком. У 1988 році компанія під керівництвом Жана-Поля Гайяра змінила стратегію та почала пропонувати капсули як топовий продукт для домашнього використання.

ЩО ТАКЕ КАПСУЛЬНА КАВА

Ні для кого не секрет, що під дією світла та повітря кава швидко втрачає свій аромат та насиченість. Тому компанії в цій галузі намагалися зробити все можливе, щоб ізолювати свіжообсмажені кавові зерна від небажаного контакту з повітрям, винаходячи різні методи її зберігання та винахід Еріка Фавра з концепцією кави капсули дало можливість це здійснити.

Капсула – зазвичай пластикова ємність з меленою кавою, яка дозволяє готувати гарячий напій на капсульній еспресо-машині. Порційна кава зараз є одним із найпопулярніших продуктів на світовому ринку завдяки своїй маркетинговій розкрученості та простоті приготування.

Якщо ви любите випити гарну чашку цього гарячого напою вранці, але не можете витрачати час на тривалі процедури, такі як помела зерен або кава або кип'ятіння чайника, кавоварка може бути тим, що вам потрібно.

ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ КАПСУЛУ КАВИ

Багато любителів цього напою запитують: що таке капсульна кава і як працюють кавові капсульні системи? Давайте розберемося. Капсули кави зазвичай складаються: обсмажених і мелених кавових зерен, які герметично упаковані в пластикову або алюмінієву тару - капсулу, яка герметично запечатана з двох сторін алюмінієвою мембраною, фільтрувальним папером або спеціальною плівкою. Для приготування самого напою, капсулу поміщають у капсульну кавоварку, яка автоматично частково роздруковує її, що дає можливість протікати напору гарячої води для приготування.

Робота капсульної кавомашини відбувається так: машина нагріває воду майже до кипіння (приблизно до 90 градусів Цельсія). Потім з високим тиском вона пропускає гарячу воду через капсулу, під тиском гаряча вода проходить крізь каву і потрапляє в чашку готовим напоєм. Цей процес аналогічний до приготування кави в традиційній еспресо-машині. Однак використання капсул дозволяє суттєво скоротити час приготування та знизити частоту необхідності в очищенні самої кавомашини, оскільки мелена кава фактично не стикається з деталями кавомашини.

Але якщо говорити простіше, то для приготування чашки кави за допомогою кавової машини вам знадобляться всього чотири кроки:

1. Увімкніть машину.

2. Вставте капсулу.

3. Натисніть кнопку.

4. Через хвилину насолоджуйтесь ароматною кавою.

ЩО ВСЕРЕДИНІ КАВОВОЇ КАПСУЛИ

Аромат та смак досягаються завдяки збиранню ідеальних кавових бобів з різних континентів. Також важливу роль відіграє дотримання ідеальних пропорцій. Герметичність капсули зберігає цей гарячий напій свіжим.

Тому немає сенсу переживати, чи справді натуральна кава у капсулах? Так воно і є. Далі, можливо, вам буде цікаво дізнатися про короткий процес приготування всіма улюбленого напою для вакуумування в капсулах.

Зерно підбирається залежно від потреби. Найчастіше використовується як моносорт чи суміш, якщо потрібно отримати специфічний смак.

Заздалегідь кава просмажується трохи темніше, ніж під еспресо. Це пов'язано з тим, що капсули мають невелике дозування кави, що не дозволяє розварити смакові компоненти слабо обсмажених зерен.

Через вакуумний пристрій подачі зерна порціями подаються у промислову кавомолку. З цього моменту кава знаходиться серед азоту і не окислюється. Потім він надходить на жорна, зазор між якими регулюється програмою з точністю до 0,01 мм. Потім обсмажену і мелену каву потрапляє в бункер із дозатором.

Молота кава розсипається в капсули за допомогою дозатора до кожної капсули, а після герметично закривається для належного з охорони смаку та аромату.

ВИДИ КАПСУЛ З КАВОЮ

Капсульний продукт люблять за простоту приготування та широкий вибір різних варіантів. Знайти найкращі «контейнери» для кави може бути складно, але подивимося на найпопулярніші варіанти:

Формат Nespresso

Капсульна кава Неспрессо була першою на ринку. На сьогоднішній день компанія випускає безліч різних уподобань. Більшість порцій продається упаковками по 10 штук, але є більш об'ємні. Вони вигідніші людям, які звикли часто пити каву. Найбільш популярні капсули Nespresso Capriccio, Nespresso Linizio Lungo та Nespresso Cosi. Позитиви – зручна упаковка; широкий вибір смаків; легко знайти у продажу.

Формат Tassimo

Капсули Tassimo мають унікальну форму Т-диску, спеціально розроблену для кавоварки бренду. Він зчитує штрих-код, визначає тип напою та починає готувати. Компанія виробляє латте маккіато, еспресо, капучіно, вершки з особливою пінкою та текстурою. Ретельно відібрані боби обсмажуються за унікальною технологією. Кожен вид кави Tassimo поєднує ідеально підібраний смак та чудовий аромат. Стручок Tassimo практично не відрізняється від кавових зерен.

Формат Dolce Gusto

Капсули швейцарського бренду підходять для приготування еспресо, латте, капучіно. Така порція ділиться на дві частини, одна з яких містить каву, а інша молоко. Останній продукт надає напою вершковий смак та м'яку піну. Доповнюють лінійку ароматизованих капсул (карамель, ванілін та ін.). Процес приготування простий, займає лише кілька хвилин. За правильних пропорцій смак цього гарячого напою витончений насиченим ароматом.

ПЕРЕВАГИ КАВИ В КАПСУЛАХ

Кава в капсулах сьогодні дуже популярна на ринку. Споживча аудиторія досить швидко оцінила всі очевидні переваги цього продукту:

1. Бездоганна якість смажених зерен.

2. Ретельно перевірені формули напоїв.

3. Тривалий термін зберігання герметичної упаковки капсул.

4. Широкий вибір видів капсульованої кави.

5. Прекрасне збереження поживних, ароматичних та смакових властивостей кави у капсулах мембранної фільтрації.

6. Висока гігієнічність можлива крім прямого контакту з порошком рук людини.

7. Практично миттєве приготування гарячого запашного напою в капсульних кавоварках.

8. Легке встановлення капсули в блок кавомашини.

Як бачите, переваг із лишком достатньо, щоб пояснити швидкі темпи, якими такий продукт у капсулах завойовує ринки. І незмінно висока якість напою та ідеально збалансований смак – все сприяє тому, щоб кавова порція не зустрічала жодних перешкод на шляху до лідерських позицій.

КАВА В КАПСУЛАХ В УКРАЇНІ

Кавомашини певних брендів мають свою ексклюзивну лінійку капсул. Щоб використати певну марку, зазвичай потрібна техніка того самого виробника. Однак на ринку є кілька альтернатив, вони дотримуються характеристик оригінальних капсул і мають свій фірмовий смак та аромат. Давайте подивимося на кожну компанію з виробництва кавових капсул, які є лідерами у цій галузі.

NESTLE. Лідером ринку є швейцарська компанія Nestle, широко представлена брендами Nespresso та Dolce Gusto. Свою продукцію компанія почала виробляти понад 30 років тому. В основному для упаковки використовується запатентована алюмінієва капсула зі спеціальним покриттям, що ламінує всередині.

BOSCH Tassimo. Цей виробник випускає під брендом Tassimo кавомашини та капсули. Вони пропонують своїм клієнтам кавові диски. Кожна обкладинка такого диска має штрих-код, в якому зашифрована рецептура напою. Дозування дисків дотримано та становить 9 грам. Кожен диск містить у собі каву із запатентованої розробки від Bosсh-Tassimo.

BOSECO. У нашій каві використовуються капсули формату Неспрессо, в яких міститься натуральна мелена кава, обсмажена і ідеально змішана в Бельгії. Кожна порція містить точну кількість кави, яка потрібна для приготування ідеальної чашки espresso (30-50 мл) або lungo (60-110 мл). Продуманий дизайн та задіяні технології гарантують, що вміст капсули залишається свіжим протягом тривалого часу. Капсули BOSECO є чудовою альтернативою для кофемашин Неспрессо.

Тому, якщо ви цінуєте свій час і віддаєте перевагу технологічному оснащенню, варто придивитися до кави в капсулах від нашого бренду BOSECO, до того ж ми також можемо забезпечити компактну та зручну кавомашину.